luni, 4 ianuarie 2010

MOLDOVAN SMARANDA SABINA / JURNAL










Stimate Doamne,
Stimati Domni,

Axa Art are deosebita placere de a va invita la expozitia de pictura
a artistei,
Moldovan Smaranda Sabina

JURNAL-2010


Am început această serie de lucrări cu scopul de a lăsa un semn a ceea ce a fost cândva, a clipelor care au trecut. Este o temă cu scop autobiografic care a pornit de la dorinţa de a îmi aminti anumite evenimente şi de a le transpune mai apoi cu ajutorul memoriei. Astfel probabil am ajuns la un stil ce se aseamănă cu un gen de expresionism abstract (deoarece există expresia unei amintiri care prinde o formă abstractă).
Baza acestor lucrări este memoria şi implicit imaginea pe care aceasta o declanşează cu privire la un anumit eveniment care s-a petrecut în interiorul meu, mai degrabă decât în lumea exterioră. Evenimentele sunt transpuse în manieră esenţializată, abstractizată; ele având o anumită ciclicitate, precum toate lucrurile care se află în apropierea noastră. Structura compoziţională este dinamică, sugerând felul de a fi al gândului: profund şi în acelaşi timp frivol, dar mai tot timpul în mişcare. Cromatică a fost aleasă în armonii de culori primare şi binare cu accente de argintiu şi bronz, are contraste puternice, care se dezvoltă datorită impactului gândului ce conţine amintirea. Tehnica aleasă este un una mixtă, pentru a putea suplimenta impactul cu un alt constrast dat de îmbinarea materialelor diferite.

Din aceste elemente am dezvoltat o serie de lucrări ce conţin părţi din memoria mea, ele având o funcţie de jurnal în imagini, de a aduce înapoi, în prezent, o amintire.

Moldovan Smaranda Sabina


Locatia: Axa Art, Str. Lucian Blaga, Nr. 8. Timisoara.
Perioada: 7 ianuarie – 5 februarie 2010